Nowoczesna metoda identyfikacji mikroorganizmów

Producenci i dystrybutorzy produktów kosmetycznych powinni starać się uczulać użytkowników na negatywne skutki złego przechowywania czy korzystania z kosmetyku, co w konsekwencji może prowadzić do niebezpiecznych infekcji bakteryjnych czy grzybiczych.
Title: A modern method of microorganisms identification
Streszczenie: Kosmetyki, jako przedmioty codziennego użytku, przeznaczone do kontaktu z ciałem człowieka, nie mogą stanowić dla niego niebezpieczeństwa. Eliminując możliwość przedostania się patogennych mikroorganizmów do produktu kosmetycznego, zmniejsza się prawdopodobieństwo ryzyka wystąpienia infekcji bakteryjnych czy grzybiczych spowodowanych tymi drobnoustrojami. Znając potencjalne źródła skażeń, można im zapobiegać zarówno na etapie produkcji, jak i w trakcie użytkowania produktu przez konsumenta.
Słowa kluczowe: kosmetyk, mikroorganizmy, produkt, źródło zanieczyszczenia, identyfikacja mikroorganizmów
Summary: Cosmetics, as products for daily use, designed for contact with the human body, cannot pose risk for it. By eliminating the possibility of the penetration of [...]
którzy są subskrybentami naszego portalu.
i ciesz się dostępem do bazy merytorycznej wiedzy!